Skip to content

Xiaomi Mi Mix – en mobil som visar framtiden?

Den kinesiska tillverkaren Xiaomi har visat upp en mobil som de kallar för Mi Mix. Vad är det som gör just denna modell intressant? Titta först på bilden nedan.

 

Xiaomi Mi Mix

 

Det som gör telefonen intressant är att den saknar kanter, helt. Till skillnad från till exempel Samsung Galaxy S7 Egde, som har välvda kanter där skärmen böjer sig på sidan, saknar denna modell kanter helt. Är detta något som vi kommer se mer av i framtiden? Självklart är det tufft utan kant, och man vill ju ha så mycket skärmyta som möjligt på sin telefon, men, är det bara fördelar? En fördel är att du kan ha en större skärm på en mindre kropp, men om du skulle tappa denna i marken, finns det absolut inte kanter som kan rädda dig. Och det blir svårt att kränga på ett skal, som behöver lite kant för att sitta fast.

 

Men självklart är detta en mobil för framtiden. För att jämföra så har Mi Max en skärm på 6.4tum och är lika stor som iPhone 7 plus med sin skärm på 5.5 tum. Du får alltså nästan en extra tum på en lika stor mobil!

 

Denna lur är en koncepttelefon, men Xiaomi kommer att tillverka den och sälja i Kina. Sedna är frågan om den kommer hitta ut till andra länder? Det finns ju några möjligheter att köpa sin mobil direkt från Kina, så den som letar och verkligen vill ha denna, kommer garanterat att lyckas.

 

Vi tycker i alla fall att detta är en häftig mobil och vi hoppas på att få se lite mer innovation på mobilmarknaden i framtiden! De senaste året/åren har det stått lite stilla, men denna typ av telefon pushar utvecklingen framåt.

Be First to Comment

Kommentera