Skip to content

Summering av MWC 2017

Under vecka som gått har Mobile World Congress gått av stapeln i Barcelona, där alla mobiltelefontillverkare är på plats. Vissa har bara närvarat, vissa andra har även presenterat endel nyheter. Alla dessa nyheter är inte säkert att det kommer till Sverige, men om det gör, så brukar de dyka upp under våren, och oavsett om de kommer till Sverige eller inte, så kommer vi självklart tillhanda hålla skal och fodral till respektive modell. För om enheten inte släpps i Sverige officiellt så brukar de flesta modeller kunnas importeras från andra länder, UK och Tyskland brukar vara vanligt att handla ifrån.

 

Så vad har vi fått sett under veckan?

 

  • LG X Power2. En telefon som utmärker sig med ett stort batteri på 4500mAh
  • LG G6. Lg:s nya flaggskepp. Kommer den till Sverige? Och kommer den återta marknadsandelar åt LG som de tappade efter G2?
  • Huawei P10 och P10 Plus. Nu med rundade skärmar. P9 har sålt okej i Sverige, är detta nästa steg för Huawei?
  • Huawei Watch 2 och Watch 2 Classic. Klockor med runda urtavlor och Android Watch OS.
  • Nokia 6, Nokia 5 och Nokia 3. ”Nokia” (det är inte klassiska Nokia som släpper dessa, utan de släpps under licens) har nu äntligen släppt 3 lurar med Android. Kanske hittar de tillbaka till sina trogna köpare?
  • Nokia 3310. En flört med det gamla. Men är det verkligen samma sak?
  • Sony Xperia XZ Premium. Sonys nya toppmodell med bland annat 4K skärm HDR skärm.
  • Sony Xperia XZs. En uppdatering av XZ, men bättre kamera bland annat.
  • Sony Xperia XA1. Uppföljare till förra årets XA
  • Lenovo Moto G5 och G5 Plus. Prisvärda mobiler i metallkonstruktion.

 

Trots avsaknaden av mobiler från bland annat Samsung och HTC, så presenterades ett gäng intressanta enheter. Vilka är ni mest taggade på? Vi på SkalHuset skulle vilja lägga vantarna på Huawei Watch 2, för att testa hur den står sig emot Apple Watch.

 

Många hade hoppas på en presentation av Galaxy S8, då Samsung visade upp S7 under MWC 2016. Men alla känner till historien om Note 7, så det kanske är smart av Samsung att vänta lite med S8, och kolla så allt är ok (speciellt batteriet) innan dom lanserar en ny mobil. Dom presenterade däremot när eventet ska hållas, och det är den 29:e mars som är spikat. Följ oss på Facebook, så kommer vi posta en länk där när det är dags.

 

Vill ni läsa mer om de enheter som presenterats under MWC 2017? Då rekommenderar vi att ni surfar till gsmarena.com som har massa info om respektive modell, samt fungerar som ett modellarkiv, där ni kan hitta all möjlig info om alla möjliga mobiler!

Be First to Comment

Kommentera