Skip to content

Snart visar Apple upp iPhone 8

Det ryktas om iPhone 8

Det är tio år sedan Steve Jobs tillkännagav den första generationens iPhone för världen efter åratal av ryktesspridning och spekulationer. Mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan detta inträffade den 9 januari 2007. Steve Jobs hann bli världskändis innan han avled i cancer, ett stort antal ytterligare iPhonemodeller har sett dagens ljus och över en miljard av Apples smartphones uppges ha sålts världen över.

 

iPhone 8 iPhone 7s iPhone 7s plus
Är luren i mitten iPhone 8?

 

I september smäller det

Nu verkar det vara dags igen då det ryktas om att iPhone 8 är på intåg och att tillkännagivandet av detta ska göra av Apple den 12 september 2017. Därtill är det inte bara modell 8 som förväntas offentliggöras utan även modellerna 7S och 7S Plus.

Kan detta vara sant? Svaret är både ja och nej. Apple har för vana att anordna evenemang för sina produktlanseringar i september varje år och på så vis är det helt klart tänkbart att en ny iPhone är på väg ut. Dock är det så att det sägs att inbjudningar till dessa event ännu inte har skickats ut och då är frågan, hur man kan veta vad som är på gång? Har någon anställd pratat bredvid mun? Är det spekulationer från tekniker? Handlar det kanske om önsketänkande från någon rastlös Applefantast? Oavsett vilket svar man tror är rätt är det nog få som inte kommer att hålla både ögon och öron öppna när den 12:e september närmar sig.

Skärm, laddning och lås

Förgången är tiden när mobilen fick plats i fickan. Nu måste telefonerna vara så pass stora att användarna både kan surfa och titta på video. Enligt ryktet ska iPhone 8 ha tagit fasta på detta då skärmen sägs vara större än tidigare modeller. Frågan är dock om själva smartphonen faktiskt är större eller om man har lyckats med konststycket att göra infattningen ännu smalare.

Ytterligare rykten om iPhone 8 förekommer. Bland annat sägs den gå att ladda med magnetinduktion och den ska kunna låsas upp med hjälp av ansiktsigenkänning.

Dyr variant

Efter att smartphonepriserna har sjunkit under en tid tycks det nu gå en trend i dyrare mobiltelefon. Enligt Appleryktena gäller detta även iPhone 8 där premiummodellen förväntas kosta 999 dollar. Den summan motsvarar ungefär 8000 kr men efter skatter och andra påslag kan man nog räkna med en väsentligt dyrare telefon på den svenska marknaden.

Be First to Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *