Skip to content

Samsung Galaxy S10 Plus: Heta rykten om den kommande telefonen

Samsungs lansering av de nya modellerna Galaxy S10, Galaxy S10E och Galaxy S10 Plus närmar sig med stormsteg. Läckta bilder har redan dykt upp på nätet och de verkar bekräfta många av de rykten som funnits om Samsungs S10-telefoner. I den här artikeln ska vi ta gå in på vad du kan förvänta dig av Samsung Galaxy S10 Plus.

S10 Plus får en dubbel selfiekamera

Att mobilanvändare gillar att ta selfies är ingen nyhet. Efter att bilderna på de nya S10-telefonerna läckt ut, blev det tydligt att S10 Plus har ett något annorlunda hål för den framåtvända kameran jämfört med S10 och S10E. Istället för att vara ett cirkulärt hål är hålet snarare pillerformat. Anledningen är att Samsung lagt till en extra framåtvänd kamera för modellen.

På baksidan ser det ut som att telefonerna kommer använda en trippelkamera, vilket varit känt sedan tidigare. Förhoppningen är att det nya upplägget för S10 kommer leda till ännu högre kvalitet på både foton och video. Förbättringarna kommer uppskattas av alla miljoner Samsung-kunder som gillar att dela med sig av sin media.

Hur blir prestandan?

Samsung Galaxy S10 Plus blir ett flaggskepp i ordets rätta bemärkelse. Jämfört med S9 har den fått flera uppgraderingar. Skärmen blir något större, batteriet får högre kapacitet och den får snabbare processor och mer minne. Ingenjörerna på Samsung har på något sätt lyckats bättra på telefonen på nästan alla områden, utan att behöva göra modellen tjockare och tyngre.

De har lyckats minimera kanterna på skärmen och infört en Infinity-O-skärm med hål för selfiekameran. Skärmen får också en inbyggd fingeravtrycksläsare. Något annat som imponerar är att de inte har tagit bort 3,5 millimeterjacket för personer som gillar att kunna ansluta vanliga hörlurar.

Även kring priset finns en del läckor. För marknaden i Storbritannien verkar priset för Plus-versionen med en skärm på 6,4 tum landa på omkring 899 pund, vilket motsvarar något över 10 000 kr. Med ytterligare lagringsutrymme kan priset bli ännu högre. Samtidigt handlar det om ett flaggskepp som ska konkurrera med Apples bästa modeller.

När presenteras Samsung S10 Plus officiellt?

Samsung kommer hålla ett livesänt Unpacked-event den 20 februari. Under eventet lär företaget demonstrera alla de nya S10-modellerna, inklusive S10 Plus. Datumet är antagligen valt med omsorg, eftersom det sker bara fem dagar innan den stora årliga mobilmässan MWC som kommer att hållas i Barcelona.

Redan i inbjudan till eventet märks en snedställd S10:a och det blir inte mycket tydligare än så att Samsung äntligen kommer visa vad alla har väntat på. Många hoppas också få en glimt av den vikbara Galaxy F som förväntas bli en stor snackis under 2019.

Be First to Comment

Kommentera