Skip to content

Rykten om Samsungs nya flaggskepp

Samsung Galaxy S9
Är detta Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus?

 

 

Innan en mobil idag släpps på marknaden förutspås en massa rykten och en hel del spekulationer Samsung Galaxy s9, när skall den komma? Vad kan man förvänta sig för tekniska innovationer och specifikationer på den modernaste av mobiler idag? Sydkoreanska Samsung har varit med bland Androidanvändare under en längre tid och för en del har det blivit otaliga mobilserier genom åren. Vilka rykten och spekulationer om Samsungs nya flaggskepp Samsung Galaxy s9 finns det då därute? En hel del förstås. Det första ryktet som brukar uppkomma är – hur kommer mobilen att utformas och se ut? Och mycket tyder på att den nya mobilserien kommer i stora drag påminna om tidigare Samsung modeller. I alla fall vad det gäller form och utseende. Rundade kanter och mjuka linjer är ju en design som kännetecknar Samsung modeller om man följer serierna- dock verkar det finnas en nytt färgalternativ på den kommande nykomlingen. En variant att lila som tydligen skall vara en riktig ögonfröjd för användaren – enligt rykten som fångat den på bild.
Vad det gäller, skärm, prestanda och batteritid kommer mobilen få rejäla uppgraderingar – bättre bildkvalité, snabbhet och batterikraft är vad i första hand utlovas. Vad man tror sig finna under skärmen är en riktig snabb processor med tillräckligt med muskler för att ladda ned en 4K film på mindre än 10 sekunder! Mobilkameran kommer inte heller att göra någon besviken om man skall tro hörsägen och rykten från utvecklarna. Man siktar mot att ta fram en kamera som kan ta 1000 bilder i sekunden! Det skulle göra Samsung till en gepard vad det gäller snabbhet i fotograferandet med mobilen. Faktum är att det än så länge inte finns någon mobilen med den snabbheten i dagsläget. Och idag väljer användarna mobilen till att fotografera i större utsträckning än någonsin tidigare. En bra mobilkamera kan vara den uteslutande faktorn som gör att man väljer den ena mobilen framför den andra. Detta är något som flertalet mobilutvecklare har fått upp ögonen för och idag är mobilkamerorna en mycket viktig aspekt för köparna. En mobil som inte satsar på en bra mobilkamera kommer förmodligen inte vara alltför intressant den yngre publiken som vill fota och lägga upp bilder på sociala medier.
Och här verkar Samsung slå på stort. Finns även uppgifter som pekar mot det kommer att göras extra tillbehör för att kunna sätta på linser direkt på mobilkameran för att förbättra fotoprestandan ytterligare. Ryktet säger att mobilen skall klara av att filma och spela upp i en superskarp detaljrik 8K. Vilket är dubbelt upp mot vad mobilkonkurrenterna 4K som finns ute på marknaden idag.
Vad det gäller priset. Räkna med att mobilen kommer ha en prissättning 8.000-10.000 SEK och möjligen en aningen billigare standard variant. Minneskapaciteten kommer att variera från 64GB, 128GB och 256 GB. Finns rykten som säger att Samsung kommer släppa en variant som är på hela 512GB och det är ingen mobil i närheten av idag. Det är med spänning vi får se vad framtiden bär med sig i den nya Samsung Galaxy s9.

Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus presenteras på MWC den 25:e februari och finns tillgänglig i butik under mars 2018! Här hittar du skal till Samsung Galaxy S9: https://skalhuset.se/samsung-galaxy-s9 och till Samsung Galaxy S9 Plus: https://skalhuset.se/samsung-galaxy-s9-plus

Be First to Comment

Kommentera