Skip to content

Nokia 3310 är tillbaka!

Då var den ”tillbaka”, den så otroligt populära mobilen Nokia 3310. Den kommer i år i en ny skrud som kallas för kort och gott Nokia 3310 (2017). Först är främst ska man veta detta: Denna telefon är det inte gamla hederliga Nokia som ligger bakom. Företaget bakom, som nu har rätt att göra mobiler med namnet ”Nokia”, heter HMD Global. Och att dom släpper just en ”3310”:a är väl egentligen mer ett marknadsföringsknep för de mer premium modellerna som ska släppas under Nokia-flaggan.

Men bortsätt från detta, så kommer nog Nokia 3310 (2017) är tilltala nostalgikerna i oss. Den påminner om den gamla mobilen, men designen 2017 är lite mer modern. Och detta är ingen smartphone som vi är vana med idag, utan detta är en ”dumphone”. Det betyder inga appar, inget wlan och inte ens 3G. Här får man nöja sig med klassiska gsm-nätet och 2G. Dock kan du inte surfa på mobilen, så det räcker gott och väl till bara samtal. Men den har en kamera!

 

Nokia 3310 2017 i fyra olika färger

(OBS! Skärmen är inte en touchscreen)

 

Så, vad ska man använda Nokia 3310 (2017) till? Ringa, skicka sms (med T9!) och lyssna på musik. Två plus med telefonen är att den har FM-radio mottagare inbyggt samt stöd för 32gb minneskort, så man kan tanka in sin samling av MP3:or och lyssna på! (Formatet MP3 är visserligen dödförklarat nu, men det finns någon en del samlingar där ute).

Annars är det en liten och rolig telefon med lång standby tid, då skärmen är en liten på 2,4tum som inte drar så mycket batteri. Så, vem kommer köpa Nokia 3310 (2017)? Sannolikt de om hade en 3310:a tidigare, och de som ser detta som en kul grej. Mobilen är ju inte en mobil med mått mätt 2017, men det är en liten och smidig sak man kan göra det viktigaste med: ringa och skicka sms. Perfekt att ha som extra telefon, eller när man ska ut och svira och man vet om sig att man krossat skärmen på sin iPhone 3 gånger tidigare. Eller till ett barn som behöver en första telefon och vill spela en upphottad men sämre version av Snake. Eller varför inte till dig som känner att din smartphone bara stressar dig med alla olästa mail och 23423st notiser som man inte orkat att klicka på.

 

Självklart kommer det säljas ett gäng Nokia 3310 (2017) och självklart kommer vi kunna erbjuda er skal och fodral. Vi har redan en kategori klar för denna, men inga produkter än. Dessa kommer in om ca 10 dagar, och kan då hittas här: https://skalhuset.se/nokia-3310-2017. Vi på SkalHuset kommer garanterat att införskaffa oss en 3310:a och leka med!

Be First to Comment

Kommentera