Skip to content

Lanseringen av Apple iPhone 8 och iPhone X

Ryktena inför Apple Special Event 2017 har varit många och det har tisslat och tasslats om huruvida en ny iPhone ska släppas. Så när mötet väl gick av stapeln i Steve Jobs Theatre, Cupertino, 12 september var publikens jubel fyllt av glädje när det visade sig att Apple inte skulle lansera en ny smartphone utan tre stycken! Iphone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X är de tre nya tillskotten i Apples arsenal av smartphones.

 

iphone 8 iphone x

 

Den gemensamma nämnaren

Gemensamt för dem alla är att de har en helglas-design där både fram- och baksidan består av glas. Glaset är kraftigt förstärkt och uppges vara extremt hållbart och även om Apple har ett öga för stilfull design så är glaset inte bara där för att det är snyggt. Det förhåller sig nämligen som så att glaset på baksidan underlättar trådlös laddning av mobilerna och just trådlös laddning är en av de nya funktionerna hos alla telefonerna. Med hjälp av en induktionsplatta som följer Qi-standarden kan telefonerna laddas utan sladdar. Apple har ännu inte lanserat någon egen induktionsplatta men en laddningsmatta som de kallar AirPower är på väg.

Det nyutvecklade A11 Bionic chipet är kraftfull och bidrar till ökad kapacitet och effektivitet utan att påverka batteriets laddningslängd negativt. Alla telefonerna kommer dessutom att ha stöd för det nya operativsystemet iOS 11 och telefonerna släpps i slutet av september.

iPhone 8

Iphone 8 och iPhone 8 Plus är utrustade med samma grundfunktioner och är utseendemässigt likvärdiga bortsett från storleken. Skärmen hos iPhone 8 mäter 4,7 tum medan plusmodellen är 5,5 tum och de kan båda fås i färgerna silver, rymd-grå eller guld med ett matchande aluminium-band runt om.

Tack vare Apple Retina-skärmen är upplösningen hög och True Tone-teknologin ger en realistisk färgåtergivning med ett brett färgspektrum. Kameran är 12 megapixlar och mer avancerad än sin föregångare där kamerasensorn är både större och snabbare än tidigare för att kunna ta ännu bättre bilder och möjligheten finns att välja filter innan fotograferingen. Porträttläget och selfie-kameran har blivit ännu bättre genom att ljussättningen är förbättrad och förgrunden framhävs.

Även ljudkvaliteten har förbättrats och skapats för att förbättra musik- och filmupplevelser genom kapaciteten av en högre ljudnivå samt en djupare bas.

Iphone 8 fokuserar även på säkerheten då den låses upp med hjälp av Touch ID, som med hjälp av en sensor läser av användarens fingeravtryck och först därefter ger denne åtkomst.

iPhone X

IPhone X, eller iPhone 10, handlar helt och hållet om användarvänlighet. Det är den första iPhone med OLED-skärm och skärmen är 5,8 tum samt sträcker sig ända ut till kanterna, vilket innebär att hemknappen är bortplockad och att användaren istället tar sig hem genom en smidig svajpning. Super Retina-skärmen har en hög pixeldensitet och den har stöd för HDR.

Med iPhone X lanserar Apple Face ID som är en avancerad ansiktsigenkänning vilken är möjlig tack vare utvecklingen av deras neutrala nätverk. När telefonen ska låsas upp scannas ansiktet och ger åtkomst om ansiktet känns igen. Detta är möjligt tack vare det kraftfulla chipet och den avancerade TrueDepth-kameran. För övrigt är både kamera och ljud likvärdiga de i iPhone 8.

Telefonen har detaljer i rostfritt stål och finns att få i färgerna silver och rymd-grå.

 

iPhone 8 och iPhone 8 Plus finns att köpa i butik från den 22:a september, och iPhone X går att boka den 27 oktober.

Be First to Comment

Kommentera