Skip to content

Kommer Google Pixel och Pixel XL till Sverige?

Vi har tidigare skrivit här i bloggen om Google Pixel och Pixel XL när telefonerna presenterades. Och det var endel som direkt blev intresserade, och undrade när dne kommer till Sverige. Svaret på den fråga: Kanske aldrig!

 

Google nämnde USA, Tyskland, Storbritannien plus några länder till i sin presentation, men inte Sverige. Enheterna kommer upp på svenska Google Store, med pris och lanserings datum som okänt. För att nu i dagarna plocka bort enheterna helt. Vad betyder nu detta? Betyder de att mobilerna kommer i ett senare skede? Betyder de att dom inte alls kommer släppas i Sverige? Flera frågor, men inga svar egentligen.

 

Det man kan tänka är att telefonernas huvudfunktion, Google Assistant, inte finns på svenska, vilket gör att telefonen inte kommer släppas här. Och hur sugna är Google på ett så smalt språk som Svenska? Vi är ganska nedprioriterade när vi är så få som pratar svenska. Visst, man kan säkert köra enheten på Svenska, men det tar ju bort lite av det roliga med en röst assistent. Och hur bra fungerar det på engelska här i Sverige?

 

Oavsett om telefonen släpps officiellt i Sverige, så kommer säkert några importera denna, och kanske att någon som har mobiler ta in den i sitt sortiment via import, så vi på SkalHuset kommer i alla fall försöka erbjuda några skal och fodral till Pixel och Pixel XL. Och om den dyker upp i Sverige, kommer vi självklart bredda utbudet!

Be First to Comment

Kommentera