Skip to content

Google presenterar nya telefoner den 4:e oktober

Den 4:e oktober bjuder Google in till ett event, där dom förväntas att presentera två nya mobiltelefoner: Pixel och Pixel XL. Den stora skillnaderna på dessa sägs vara att XL kommer ha en 5.5″ skärm mot den vanliga som kommer ha en 5″ skärm. Tidigare när Google gjort telefoner i sin Nexus-serie, så har dessa tillverkats av andra tillverkare, som HTC och Samsung bland annat. Men med dessa Pixel, så kommer Google själva stå som tillverkare.

 

Vad vet vi mer om Pixel och Pixel XL just nu?

 

Ryktena säger att

  • Chassit kommer vara tillverkat av aluminium
  • 32gb eller 128gb lagring, utan stöd för minneskort
  • 2560 x 1440 Quad-HD upplösning på skärmen
  • Android 7.0 Nougat, alltså den senaste versionen av Android.
  • Kamera bak på 12 megapixlar, 8 megapixlar på frontkameran
  • Fingeravtrycksläsare
  • USB typ-c utgång, ej den gamla micro USB

 

Bland annat.

 

Vidare så har Google släppt ett gäng telefoner i det lägre prissegmentet, med budgetkomponenter för att hålla ner priserna. Dessa två mobiler är tänkt att hålla till i det övre prissegmentet, med bättre hårdvara och byggkvalitet, så är det tänkt att Pixel och Pixel XL ska ta upp kampen med iPhone 7, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7/Edge. Just också att Google ”brandar” dessa lurar som att de kommer ifrån Google, tyder på att de vill in på toppen av mobilmarknaden.

 

Dock, allt detta är tillsvidare rykten. Eventet hålls den 4:e oktober kl 18.00 svensk tid. Då får vi riktigt svar, tills dess ska detta tas med en nypa salt.

 

Det finns även rykten som säger att Google kommer presentera sina egna VR-glasögon, en utmanare till Amazons Echo samt en ny Chromecast med stöd för 4K uppspelning. Det kan komma bli en bra höst för Google om dessa nyheter dyker upp och tas väl emot i stugorna. Allt vi dock vet än är att detta är löst prat, och om ca två veckor kommer vi få svar på vad Google har i jackärmen!

Be First to Comment

Kommentera