Skip to content

En titt på nya LG V30

Ryktet går att LG:s nya mobil LG V30 lanseras under september månad. Det är en snygg telefon där fokus har legat på kamerans filmfunktion då telefonanvändandet tycks bli mer och mer centrerat kring rörliga bilder snarare än fotografier och text. Telefonen använder Android 7.2.1 som operationssystem, minnet är 4 GB RAM och lagringen 64 GB (eller 128 GB med micro-SD).

 

LG V30

 

Stor och lätt
LG V30 är en stilfull telefon med stor skärm som är lätt i handen och finns i färgerna Cloud Silver eller Moroccan Blue. Den väger endast 158 gram, vilket är väsentligt lättare än dess föregångare LG V20, och bredden är 7,4 millimeter. Hos den tidigare modellen i serien fanns en extraskärm, vilken är nu är borta, till mångas stora glädje.
Skärmens infattning är minimal vilket gör att den stora skärmen täcker nästintill hela telefonen. Vidare är skärmen hela 6 tum och består av OLED för bästa ljus samt av slitstarkt Gorilla Glas 5. Den kan låsas upp med hjälp av fingeravtryck men även genom igenkänning av röst eller ansikte.

Fokus på kameran
Som nämnts har LG lagt stort fokus på dualkameran i formatet 18:9 som tar bilder i 120 grader. Nytt för modell V30 är så kallade Cine Effects där användaren kan lägga på filter i olika färgtoner innan filminspelningen börjar. Enligt LG ger detta en betydligt högre filmkvalitet än om filter läggs på i efterhand och kameran är anpassad till att ta bra bilder kvällstid. Därtill har V30 en bra ljudupptagningsförmåga.

Batteribesvikelse
Den största besvikelsen som har upplevts hos V30 jämfört med den tidigare versionen är att batteriet inte är utbytbart. Tidigare kunde användaren med enkelhet bära med sig ett extra batteri och byta ut det när laddning på det första sinade men detta är inte möjligt hos LG V30. Nytt för den här modellen är dock att den har kapacitet för trådlös laddning.

Be First to Comment

Kommentera