Skip to content

Det här är Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus

Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus

 

Söndagen den 25/2 höll Samsung sitt event för Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus. Dessa är således uppföljarna till de populära Galaxy S8/S8 Plus, och rent utseendemässig är det inte så mycket som ändrats. På framsidan ser man inte så mycket skillnad, medan på baksidan finns en mycket välkommen förändring: fingeravtrycksläsaren sitter numera under kameran, inte på sidan, vilket förhoppningsvis gör så att man slutar att kladda på linsen när man ska låsa upp telefonen. S9 och S9 Plus har samma storlek på skärmarna som sina föregångare, alltså 5,8tum och 6,2 tum.

Galaxy S9 Plus har även fått två kameralinser på baksidan likt Note 8 som släpptes under hösten 2017, dock har vanliga S9 fortfarande bara en lins. Nyhet för kameran i S9/S9 Plus är enligt Samsung en hög prestanda i mörker samt slowmotion med 960 bilder per sekund.

På insidan återfinns ett batteri på 3000mAh för S9 och 3500mAh för det större syskonet. Plus har även fått 6GB ram mot 4GB hos vanliga S9. Insidan är annars lika med Exynos 9810 processor, Bluetooth 5.0, minneskortsplats, 3.5mm utgång för ljud i botten, USB Type-C 3.0 och Android Oreo 8.0 finns installerat vid leverans. Precis som Galaxy S8 och S8 Plus är enheterna IP68 klassade. Precis som hörlurarna som följer med har Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus fått stereohögtalare som är kalibrerade av AKG, vilket ska ge ett bättre ljud direkt från mobilen.

 

När släpps Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy S9 Plus i Sverige? Båda enheterna kommer att bli tillgängliga i Sverige den 16 mars. Vi kommer i god tid innan detta datum ha fyllt på med skal, fodral och skärmskydd till båda enheterna, allt för att du ska kunna skydda mobilen säkert. Här hittar ni dessa kategorier som redan innehåller ett gäng tillbehör till Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus: https://skalhuset.se/samsung-galaxy-s9 och https://skalhuset.se/samsung-galaxy-s9-plus

 

Här nedan kan du se en av Samsung många reklamfilmer för sina nya enheter:

 

Be First to Comment

Kommentera